Onze sponsoring

Boston Children Centre

Binnen de visie van Ross & Partners past het om ook buiten de grenzen van Nederland te kijken naar mogelijkheden om mensen in staat te stellen een vitaal leven op te bouwen. Daarom sponsort het team van Ross & Partners het Boston Children Centre in Nairobi, Kenia.

Het Boston Children Centre is in 2002 opgericht en ligt in de sloppenwijk Matopeni in het oosten van Nairobi. Een sloppenwijk met 220.000 inwoners! In eerste instantie verzorgde de school onderwijs aan kleuters en basisschoolleerlingen, maar in 2012 heeft het Boston Children Centre een middelbare school geopend in een ander deel van de wijk in een geheel nieuw opgezet schoolgebouw.

De kleuters en leerlingen zijn hoofdzakelijk woonachtig in de Matopeni-wijk en niet zelden wonen de kinderen in één ouder gezinnen of zijn wees. Voor de kinderen die geen veilige thuisomgeving hebben biedt de school een slaapplaats aan in één van de slaapzalen. Voor de onlangs in gebruikgenomen slaapzaal voor de meisjes van de middelbare school hebben wij de matrassen gesponsord. Het Boston Children Centre is een particuliere school en krijgt geen subsidie van de overheid. Het is afhankelijk van donaties van particulieren uit het buitenland (voornamelijk VS, Canada en enige Europese landen).

De school heeft in het verleden een groente akker aangelegd met de bedoeling om haar leerlingen in ieder geval één keer per dag een gezonde maaltijd te kunnen geven. De maaltijden worden door het eigen personeel van de school bereid. Het aanvankelijke probleem van de relatief geringe oogsten van de tuin door het droge klimaat in Kenia heeft de school in 2012/2013 kunnen oplossen door een eigen waterpomp aan te sluiten, waarvan de financiering door de ontwikkelingshulp organisatie Wilde Ganzen is opgezet met bijdragen van particulieren uit Nederland en Finland. Wilde Ganzen heeft de Nederlandse bijdrage verdubbeld. De waterpomp stelt de school in staat om volledig in de eigen waterbehoefte te voorzien en daarnaast nog water te verkopen aan de inwoners van Matopeni. Iedere dag in de week is het waterafhaal loket geopend. Hierdoor genereert de school inkomsten voor onderhoud en salarissen voor de docenten.

Het Boston Children Centre is een C.B.O. (Community Based Organization) en als zodanig geregistreerd bij het Minisitry of Gender, Children & Social Development in Kenia. Ons spreekt de kleinschaligheid en doelgerichtheid van het project aan. De hulp komt direct ten goede aan de leerlingen van de school in een levensfase dat de kinderen moeten leren hun leven zelfstandig op te bouwen. Met een kleine donatie van € 250 ondersteunt u al een leerling gedurende één schooljaar. Van de bijdrage betaalt men het schoolgeld, uniform, materiaal en vijf maaltijden per week.

Voor meer informatie kunt u bij ons terecht, of u kunt de site van de school bezoeken door hier te klikken. Uiteraard nodigen wij u uit om ook mee te doen aan dit mooie project.